Når trenger jeg en advokat?

Mange internettbutikker tilbyr heldigvis ulike leveringsløsninger. Noe av det mest populære for tiden er levering til et hentested, hvor det er veldig fleksibelt å kunne hente de bestilte produktene akkurat når det passer inn i kalenderen din. Fraktformen er veldig lett tilgjengelig, og også den billigste fraktmetoden.

Leveringsevnen kan være virkelig avgjørende i tilfelle du absolutt må bruke varene umiddelbart, og derfor er det ganske lurt å sjekke forventet leveringstid for det aktuelle produktet.

Mange nettbutikker lover levering på kun én arbeidsdag på de fleste produkter, men vær oppmerksom på at dette krever at transaksjonen gjennomføres før et bestemt tidspunkt, slik at de har utsikter til å kunne nå til få varene sendt før de lageransatte har fri.

Mange nettbutikker tilbyr gratis frakt, men vanligvis antas det at du kjøper for en bestemt sum. Ellers bør du vurdere den billigste formen for frakt, som typisk – uansett om du bor i nærheten av Aalborg, Brønderslev eller Humlebæk – er å få dem til å bringe varene til en pakkebutikk.

Sjekk om internettselskapet er koblet til e-merket

Det har vist seg å være uvanlig greit for kjøpere å sammenligne priser blant flere nettlager og derfor har de fleste nettbutikkene vært under press for å presse utsalgsprisene på spesielt deres beste innen testprodukter – for juniorer, og samtidig også for voksne – enormt, og til og med noen ganger tilby gratis frakt.

Det kan imidlertid fra tid til annen være lønnsomt å analysere en rekke e-selskaper etter salg før du fullfører bestillingen din, slik at du er sikker på å få den beste prisen.

Du må bare huske på at i tilfelle en nettbutikk selger varer for salg til en salgspris som anses som ekstremt attraktiv, kan det noen ganger være et symbol på en uærlig e-butikk. Kjøp med kort er tross alt omfattet av en lovbestemmelse som forsvarer kjøperen mot bedragerske nettbutikker.

Vi anbefaler generelt å bestille med kredittkort eller betale med mobiltelefon. Alternativt kan du benytte deg av et tilbud fra f.eks. ViaBill, hvis du ønsker å tilbakebetale betalingen over en periode.

Før folk kjøper i en nettbutikk kunne de ideelt sett bestemme seg for e-butikkens betingelser, men dette er ofte ikke superspennende.

Et annet alternativ kan være å sjekke om nettbutikken har e-merket, da det lenge har vært en forsikring om at nettbutikken forsvarer gjeldende dansk lovgivning, i tillegg til at nettbutikken rutinemessig er overvåket av eksperter som har mye erfaring med begrepene på området. I tillegg tilbys du muligheten til å få hjelp i tilfelle du har problemer med bestillingen din.

I tillegg foreslår vi at du er oppdatert på de viktigste vilkårene som gjelder for bestillingen, som for eksempel hvilken byttepolicy e-butikken har. På grunn av dette er det veldig viktig at du til enhver tid oppbevarer fakturaen din, slik at du kan bevise bestillingen i fremtiden, uansett om du er voksen eller barn.

Unge bestiller via nettselskaper

Trustpilot tilbyr i stor grad egnede snarveier for å lese mange tidligere brukeres vurderinger, og derfor anbefaler vi at du ser nærmere på nettbutikkens anmeldelser før legger inn bestillingen din.

Facebook tilbyr like perfekt ettertraktede løsninger for å få et innblikk i e-selskapets kundetilfredshet. I tillegg møter vi en rekke e-forhandlere som tilbyr folk å skrive en anmeldelse av bedriftens tjeneste, som også bør benyttes for å fornemme hvor fornøyde kundene er.